Bytte fyllinger

Dette går fort og kan forandre allmentilstanden din

Stadig flere pasienter spør om amalgamfyllinger er trygge for tennene. Pasienter er atskillig mer bevisste på sin tannhelse i dag, og blir ofte urolige av det faktum at de gamle og mørkegråe amalgamplomber, som for noen år siden var et vanlig fyllingsmateriale på tannlegeklinikker, er en blanding av kvikksølv, sølv, tinn, kobber og av og til sink.En del pasienter har bestemt seg for å kvitte seg med amalgamfyllinger og bytte dem ut med hvite fyllinger. Resten av pasientene er ennå ikke klar over at det er lurt å skifte ut gamle amalgamfyllinger.

Amalgamfyllinger, de mørkegråe amalgamplomber, er blant de eldste tannfyllinger som ble brukt av tannleger, på grunn av sin lave pris. Fra den 1.1.2008 ble det i Norge innført totalforbud mot amalgam som tannfyllingsmateriale. De binder seg ikke fast til emalje og dentin - samt at amalgam utvider seg når det herder, noe som skaper press på tannen.

Trygt bytte fra amalgam til hvite fyllinger

På grunn av det faktum at amalgamfyllinger er giftige og mangler helsebringende effekt, byttes de i dag ut med hvite fyllinger som er trygge for oss.

Tannen renses for plakk og flekker før amalgamfyllingen fjernes. I bedøvelse blir tannen isolert fra miljøet i munnhulen og amalgamfyllingen fjernes med et diamantbor.

Alle amalgamrester blir sugd ut av et avsug, separert fra alle andre rester, og tømt i en spesiell beholder som blir sendt til et spesialistmottak for amalgamhåndtering.

Ta kontakt om du har spørsmål.