Trikk og tog

Trikken

Skal du rundt i Gdansk, er dette et bra alternativ. Raskt i rushtid, rimelig og du føler at du er på byferie. Du finner alltid en trikk innen 10 minutt.

Det raskeste alternativet.

Avgang hvert 10. minutt. Trikken er et raskt fremkomstmiddel og de går stort sett hele døgnet. Bor du i gamlebyen og skal til kjøpesenteret Galleria Baltica, kan du ta trikk 6-9-12 og prisen er 3,80 zlt hvis du kjøper på trikken. Kjøper du på kioskene, er prisen 3,20 zlt. Skal du til Baltica er det spor nærmest deg og motsatt på returen. Når trikken bremser helt ned å går inn i en kraftig høyresving, ser du senteret på høyre side og du går av på første holdeplass. Klikk på bildet over for trikk og busstider.

Billetten må aktiveres på små oransje eller gule automater ombord, som du ser på bildet. I gdansk trenger du ikke sjekke rutetider, for du venter aldri mer enn 5 min. på en trikk. Husk å aktivere billetten, da det er ofte kontroller. Har du ikke billett eller den ikke er aktivert, får du en bot som må betales der og da på 131 PLN. Kontrollørene har med seg kortterminal.

Billett kjøper du enten på kiosker ved holdeplassene, i undergangene ( Merket med Bilety. De snakker såpass engelsk at de forstår ticket to the tram. Kjøp gjerne så du har til returen også.), automater på holdeplassen eller hos sjåføren. Sjåførene er ikke så glad i å ta imot penger, så prøv å unngå dette. Kjøper du billett ombord, bør du ha småpenger og så nært billettprisen som mulig.

Flytoget

En fin reisemåte fra eller til flyplassen og ikke minst billig.

Skal du til Gdansk i sommer, er flytoget et bra alternativ. 20 minutter fra flyplassen og inn til Gdansk Glowny som er hovedstasjonen rett ovenfor Hotel Scandic. Billetter kjøper du på automat på perongen eller i forreste vogn. Prøv å ha småpenger. Veksle i kiosken i terminalen. Pris er 3,80 PLN

Skal du i nærheten av Galleria Baltica, stopper toget på baksiden av senteret og stasjonen heter Wrzeszcz. Dette er nest siste stopp før hovedstasjonen. Noen av flytogene går ikke lengre enn hit, så se på informasjonstavlen på flyplassen. Det er også infotavler i taket på toget. Klikk på bildet for rutetider. NB! Bruk avgangene som er merket 0 i rutetabellen hvis du skal til Gdansk Glowny.(Hovedstasjonen ved gamlebyen)

Når du kommer ut i ankomsthallen, ser du skjermene hvor togtidene er oppført. De fleste togene går til Gdansk Wrzeszcz, som ligger ved senteret Galleria Baltica. Noen går helt frem til Gdansk Glowny, som er sentrum ved Hotel Scandic. Tar du toget til Wrzeszcz, bytter du til lokaltoget som kommer ca. 5 minutter etter. Ned trappen og bort til venstre. Lokaltoget kommer som regel på perong 3. På rutetabellen er togtid merket 0 til Gdansk Glowny og merket 1 til Wrezeszcz. Er du i tvil, kan du spørre i informasjonen på flyplassen. Gå til venstre i hallen og opp rulletrappen som på bildet. Over veien og første til høyre.