Tannsjekk

Undersøkelse/sjekk

Dette er din første kontakt med tannlegen i Gdansk og starten på større eller mindre behandlinger

Ankomst
Ankomst

Ved ankomst klinikken bruker du litt tid på å fylle ut noen skjema om allergier og evt. sykdommer som tannlegen må ta hensyn til ved bedøvelse og medisinering. Dette kan virke litt unødvendig, men viktig for at du ikke skal få noen komplikasjoner. Har du medisinkort fra din fastlege, er det lurt å ta det med.

Etter undersøkelsen, får du en samtale med tannlegen, hvor han går gjennom bilder og den manuelle gjennomgangen. Her får du noen alternativer og en behandlingsplan med priser.

Første steg i konsultasjonen
Første steg i konsultasjonen

For å få en full oversikt over tilstanden, er panoramarøntgen et viktig verktøy. Utstyret er koblet direkte til datamaskinen, for beregning i behandlingsplanen.

Når dere har blitt enige om behandling og om du ønsker å starte omgående, får du tildelt en tannlege, som starter behandling.

Steg 2
Steg 2

Digitalfotografering av munnhulen. Her får de en oversikt over dårlige fyllinger, begynnende karies og tilstanden i tannkjøttet.

Steg 3
Steg 3

Er det mistanke om at de ikke ser alt på de andre undersøkelsene, tar de en 3D CT scanning, som avslører det meste.

Tannlegene bruker ikke lengre sprøyte til bedøvelse til vanlig behandling, men en digital bedøvelsesmetode kalt The Wand. Et munnstykke som ligner en penn med en myk tupp, føres ned mellom tann og tannkjøtt. Tilfører akkurat riktig mengde for å bedøve tannen.